در این محتوا میخواهیم ابتدا شاپیفای را به شما معرفی کنیم و بگوییم شاپیفای چیست سپس به شما آموزش دهیم که چگونه یک فروشگاه اینترنتی بسازید، با ما همراه باشید.
شاپیفای چیست؟
در گذشته ساخت سایت اصلا کار آسان و راحتی به حساب نمی آمد. به همین علت تعداد سایت های فروشگاهی بسیار محدود بودند.
با توسعه اینترنت در بین مردم و افزایش یافتن خریدهای اینترنتی، تعداد زیادی از کسب و کارها به سمت فضای مجازی سوق پیدا کردند.
با افزایش پیدا کردن درخواست برای به وجود آوردن سایت اینترنتی، سرویسهایی برای طراحی سایت فروشگاهی ایجاد شدند.
مقصود این سرویسها آسان کردن فرآیند ساخت سایت بود.
یکی ازهمین سرویسهای فروشگاه سازکه از کاربرانی در سراسر دنیا برخوردار است می توان به شاپیفای (Shopify) اشاره کرد.
مقصود شاپیفای است که در فضای مجازی کسب و کارهای زیاد تری فعالیت داشته باشند.
ممکن است اسم شاپیفای قبلا به گوشتان خورده باشد و اکنون قصد دارید در مورد این سرویس اطلاعات بیشتری به دست آورید.
شاپیفای چیست و چگونه کار میکند؟
شکلگیری شاپیفای مربوط به سال 2004 می باشد. داستان شکل گیری شاپیفای به این صورت می باشد که توبی لوتکه (Tobi Lütke) یک برنامهنویس جوان است که به تازگی به کانادا سفر کرده و در تلاش است که بتواند کسب و کار خودش را راه بیاندازد.
در ابتدا لوتکه قصد می کند یک سایت فروشگاهی اسنوبرد طراحی کند. به همین علت برای سایت خودش یعنی Snowdevil به طراحی الگوی فروشگاهی پرداخت.
به سرعت ارزش بالا بودن الگوی لوتکه نسبت به اسنوبردها مشخص شد.
به همین علت لوتکه و اعضاب تیمش اراده کردند که روی الگویی که طراحی کرده بودند بیشتر کار کنند تا بتوانند ازدرآمد بیشتری برخوردار باشند.
نتیجه تلاش و کوشش های لوتکه سبب شد که درسال 2006 شاپیفای راه اندازی و آغاز به فعالیت کرد. اکنون شاپیفای کی از بازیگران اصلی تجارت الکترونیکی در دنیا محسوب می شود.
از جمله تاثیرات این فروشگاه ساز بر روی کسب و کارها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
بیش از یک میلیون فروشگاه با شاپیفای ایجاد شده است.
فروشگاههای متنوع در 175 کشور دنیا از خدمات شاپیفای بهره می برند.
مجموع فروش فروشگاههای ساخته شده با شاپیفای حدود 230 میلیارد دلار می باشد.
شاپیفای از بیش از 5000 کارمند برخوردار است.
در خرید و فروشهای اینترنتی نقش شاپیفای به شدت قابل لمس بوده و مشتریان خودش را از جنبه های گوناگونی مورد حمایت قرار می دهد و فروشگاههای بسیاری به این وسیله به درآمد میلیون دلاری دست یافتند.
ویژگی اصلی شاپیفای چیست؟
ویژگی اصلی شاپیفای این می باشد که خیلی آسان و به سرعت یک سایت فروشگاهی دراختیار شما قرارمی دهد.
یعنی خیلی راحت و بدون نیاز به انجام مواردی از جمله: کدنویسی، تهیه هاست و دامنه یا حتی نصب نرم افزار، می توانید یک سایت فروشگاهی از آن خود داشته باشید.
از عوامل موفقیت شاپیفای این است که تنها یک فروشنده ساده به حساب نمی آید و مشتریان خودش را مورد حمایت و پشتیبانی قرار می دهد.
شاپیفای برای مشتریان خود فقط یک فروشگاه اینترنتی ایجاد نمی کند. شما با پشتیبانی این شرکت می توانید ازکسب و کار خود برخوردار شوید و رشد کنید.
به علاوه، ابزارهای متنوع مانند چت آنلاین و درگاه پرداخت را د راختیار شما قرار می دهد و دائم آماده پشتیبانی و رفع مشکلات سایتتان می باشد.
همین خصوصیات شاپیفای سبب شده که به انتخاب اول خیلی از مردم دنیا برای راهاندازی فروشگاه اینترنتی تبدیل شود.
با شاپیفای قابلیت فروش هر نوع محصولی را چه فیزیکی و چه مجازی، به صورت اینترنتی را دارد.
همین اول بگوییم که شاپیفای یک سرویس عالی برای ساخت سایت فروشگاهی می باشد، اما برای ایرانی ها گزینه مناسبی نمی باشد.
شاپیفای از درگاههای پرداخت ایرانی و زبان فارسی حمایت نمی کند. به علاوه اینکه پرداخت هزینه سرویسهای آن برای ما ایرانیها با مشکل رو به رو است.
چالش اصلی که در استفاده از شاپیفاتی با آن رو به رو می شویم این است که با متغییر بودن قیمت دلار، هزینههای فروشگاه شما هم افزایش پیدا می کند.
چطور با شاپیفای یک فروشگاه اینترنتی بسازیم؟
از ویژگی های اصلی شاپیفای که می توان به آن اشاره کرد این است که استفاده از آن به نصب و راهاندازی نیازی ندارد.
به علاوه اینکه برای طراحی سایت شاپفای وجود هاست ضرورتی ندارد و طریقه ساخت فروشگاه با آن به سرعت صورت می گیرد و خیلی ساده می باشد.
به همین علت بیشتر افراد آماتور به جای به کارگیری از سیستمهای مدیریت محتوای فروشگاهی مثل ووکامرس، از شاپیفای بهره می برند.
مرحله اول: ساخت اکانت شاپیفای
جهت استفاده از شاپیفای ابتدا باید وارد سایت Shopify.com شوید و برای خود یک اکانت درست کنید. اولین بازدارنده در استفاده از شاپیفای همین ابتدای کار مشخص می شود.
سایت شاپیفای در ایران بسته می باشد و باید از نرم افزارهای تغییر آی پی برای ورود به آن به کار گیری کرد.
شاپیفای دارای 14 روز مهلت تست می باشد و طی این مدت فرصت دارید سایت فروشگاهی خودتان را طراحی و ایجاد کنید.
اگر از فعالیت های شاپیفای در این مدت راضی بودید، وقت آن است که یکی از بستههای شاپیفای را تهیه کنید.
برای استفاده از14 روزمهلت تست رایگان شاپیفای، آدرس ایمیل خود را مانند عکس فوق در کادر مربوطه وارد کرده و دکمه Start free trial انتخاب کنید.
پس ازانجام این کار پنجرهای درست مانندعکس زیر برای شما باز می گردد. در کادر دوم یک رمز عبور قوی برای اکانت شاپیفای خود گزینش کنید.
کادر سوم هم محل نوشتن نام فروشگاهتان می باشد. برای طی کردن مراحل ساخت اکانت شاپیفای روی دکمه Creat your store کلیک کنید.
در مرحله بعد صفحه جدیدی باز می شود. این صفحه مخصوص به وارد کردن اطلاعات مربوط به کسب و کارتان می شود.
در کادر اول باید تعیین کنید آیا در حال حاضر مشغول به فروش محصول می باشد یا خیر؟ در قسمت بعدی از شما سوال شده است که چه زمانی قصد دارید فروشگاهتان را راه اندازی کنید؟ در کادر سوم هم باید نوع فروش محصولات را مشخص کنید.
در کادر چهارم از شما درخواست می شود که درآمد حدودی کسب و کارتان را تعیین کنید. در کادر پنجم باید نوع کسب و کارتان را از لیست باز شده تعیین کنید.
اگر خودتان صاحب کسب و کار نمی باشید و آن را دارید برای فرد دیگری راه اندازی می کنید حتما در نظر داشته باشید که تیکه آخر را حتما بزنید.
در آخر بعد از کامل کردن فرم، روی دکمه Next کلیک کنید تا به مرحله بعدی هدایت شوید.
دفعه بعدی فرم دیگری در صفحه جدید برای شما باز میشود. این فرم مربوط به پر کردن اطلاعات شخصی شما می باشد.
پر کردن فرم کار اصلا سختی نمی باشد و در قسمت های معین شده نام، نام خانوادگی، آدرس، کد پستی، شهر، کشور و شماره تلفن خودتان را وارد می کنید.
شاپیفای ارائه دهنده خدماتی به ایران نمی باشد. به هیمن علت اگر ساکن ایران می باشید شهر و کشور را جای دیگری انتخاب کنید.
اگر در خارج از کشور هستید این قسمتها را به طور دقیق پر کنید تا در آینده به مشکل برنخورید.
در آخرین کادر صفحه اگردارای سایت دیگری می باشید، آدرس آن را وارد کنید.
این قسمت اختیاری است و اگر سایت دیگری ندارید می توانید آن را پر نکنید. وقتی فرم مشخصات را پر کردید روی دکمه Enter my store کلیک کنید تا به صفحه مدیریت فروشگاهتان ورود پیدا کنید.
مرحله دوم: انتخاب قالب سایت
به همین آسانی که مشاهده کردید مراحل ایجاد سایت با فروشگاه ساز شاپیفای به پایان می انجامد و حال از فروشگاه اینترنتی خودتان برخوردار هستید.
نتیجه تلاش های شاپیفای این بوده که کار با پنل فروشگاه ساز راحت و سریع را سریع کرده است.
به همین علت پنل مدیریت این فروشگاه ساز خیلی آسان می باشد و نیاز به آموزش خاصی ندارد. در ادامه به معرفی قسمت های مختلف پنل فروشگاه ساز شاپیفای به طور خلاصه می پردازیم.
اولین گام برای کامل کردن فروشگاه اینترنتی این می باشد که یک قالب زیبا برای سایتتان در نظر بگیرید.
شاپیفای دارای 73 قالب متنوع فروشگاهی می باشد اما فقط 9 تا از آنها نیاز به پرداخت هزینه ندارند. برای عوض کردن قالب سایتتان، منوی سمت چپ روی گزینه Online store لمس کنید.
در پایین صفحه باز شده، روی دکمه Explore free themes کلیک کنید. با این کار یک پنجره برای شما باز میشود که در آن میتوانید به سلیقه خود یکی از 9 قالب رایگان شاپیفای را برگزینید.
با انتخاب هر کدام از این قالبها یک پنجره دیگر باز میشود که اطلاعات بیشتری در مورد قالب به شما ارائه می کند.
همانگونه که در تصویر زیر میبینید برای هر قالب چند رنگ متنوع در نظر گرفته شده که میتوانید یکی از آنها را برگزینید. بعد از انتخاب کردن رنگ دلخواه، روی دکمه Add to theme library کلیک کنید.
بر این اساس قالب دلخواه شما به پنل مدیریت سایت افزوده میشود.
در ادامه، جلوی اسم قالب انتخابی دکمه Actions را بزنید تا یک لیست باز شود. از لیست باز شده روی گزینه Publish کلیک کنید.
در ادامه پنجره جدیدی مانند عکس زیر باز میشود. در این پنجره روی دکمه Publish کلیک کنید تا قالب برگزیده شده روی سایت شما فعال و مشخص شود.
به این ترتیب قالب سایت شما تغییر شده و با کلیک روی آیکون چشم در جلوی عبارت Online store از منوی سمت چپ، میتوانید سایت خود را ببینید.
در مرحله سوم تمامی محصول در فروشگاه ساز شاپیفای قرار می گیرند.
و در آخرین مرحله شما به جایی ای رسیدید که توانسته اید یک سایت کامل برای فروش محصولاتتان طراحی کنید.
در ادامه شما قادر خواهید بود طراحی سایت خودتان را عوض کنید و المانهای متنوعی را به صفحه اصلی سایت افزوده کنید.
مزایا و معایب شاپیفای چیست
مزیت های شاپیفای:
- راحتی و سادگی: کار کردن با شاپیفای خیلی ساده است و حتی یک کلمه کدنویسی هم لازم ندارد.
- پشتیبانی: تیم پشتیبانی شاپیفای از طریق تماس و پیام همیشه آماده رفع مشکلات مشتریان خود هستند.
- امکانات مختلف: شاپیفای هر چیزی که برای فروشگاه اینترنتی نیاز دارید، مانند امکان تعریف کد تخفیف، افزودن مالیات به سفارشات، تعیین کشورهای مختلف برای ارسال کالا و موارد مختلف دیگر را در اختیار شما قرار میدهد.
- افزونهها و نرم افزارهای جانبی: شاپیفای تعداد زیادی افزونه و برنامه رایگان و پولی دارد که توسط آنها میتوانید امکانات بیشتری مثل چت آنلاین را به سایتتان اضافه کنید.
- قابلیت فروش هر نوع محصول: در فروشگاه ساخته شده با شاپیفای میتوانید محصولات فیزیکی، کالاهای مجازی، سرویس یا خدمات، حق عضویت، بلیط، دورههای آموزشی و محصولات اجارهای را بفروشید.
معایب شاپیفای:
حمایت نکردن از زبان فارسی: مشکل اصلی شاپیفای برای ما ایرانیها این می باشد که از زبان فارسی و واحد پول ایران یعنی ریال یا تومان پشتیبانی نمیکند.
به این ترتیب شاپیفای در صورتی برای گزینه مناسبی می باشد که قصد فروش محصول در خارج از کشور را دارید.
قالبهای رایگان شاپیفای کم هستند و قالبهای پولی هم قیمت بالایی دارند: اگر به فروشگاه قالبهای شاپیفای بروید متوجه میشوید که قالبهای این فروشگاه ساز حدود 180 دلار قیمت دارند.
یعنی برای داشتن یک قالب خوب، باید چیزی حدود 4 میلیون تومان هزینه کنید! از آن طرف شاپیفای فقط 9 قالب رایگان دارد احتمال دارد از آنها مورد پسندتان نباشد.
ممنون که تا پایان مقاله ی شاپیفای چیست با پیشروپرداخت همراه بودید